Image Alt

Ruta torre de Murrià

Ruta torre de Murrià

La Torre de Murrià, és una antiga torre de guaita romana, que fou reconvertida en torre de telegrafia òptica durant les Guerres Carlines. Actualment es troba amb força bon estat de conservació i encara s’hi pot veure el fossat i els murs

Durada - Menys de 3 hores

Modalitat - A peu

Dificultat - Mitjana

Distància - 6 Km

Alçada màxima - 897 m

Alçada mínima - 468 m

Sortim de la plaça Major encreuament P1 Església de Sant Pere, i anem en direcció a l’àrea de Xenacs (pel camí de les Barrincoles). Passem per una pista pavimentada fins que arribem a Can Talaia. Aquí girem a la dreta i pugem per un prat. De seguida ens endinsem al bosc i agafem un corriol que puja fent diverses llaçades.

Anem caminant sempre seguint les marques grogues de la Xarxa de Senders Itinerànnia fins que trobem el pal P2 Xenacs. Aquí continuem recte, pugem una mica més fins que al davant nostre trobem l’àrea de Xenacs, on hi ha el pal P3B Àrea de Xenacs.

Agafem la direcció de la torre de Murrià (45 min). Anem pujant fins que trobem el pal P4 Serrat de les Aulines, on girem a la dreta i baixem per un alzinar espès.

Anem carenejant la muntanya tot alternant bosc amb espais més oberts, fins a arribar a la torre de Murrià. Aquí girem a la dreta i baixem per un camí on en alguns trams hi ha esglaons que ens permeten suavitzar el desnivell fins a arribar a la pista que puja de les Preses cap a l’àrea de Xenacs. Aquí trobem el pal P5 Trona del Rector. Girem a l’esquerra per agafar el camí dels Bous. A mesura que avancem, anem perdent alçada fins que entrem en una zona de pastures. De seguida la creuem i arribem a una pista que, en pocs minuts, ens porta a l’inici de l’itinerari.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Xarxes