Image Alt

Ruta Xenacs pel volcà Racó i mirador de puig Rodó

Ruta Xenacs pel volcà Racó i mirador de puig Rodó

L’àrea recreativa de Xenacs és una de les balconades privilegiades al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La seva alçada converteix Xenacs en l’atalaia perfecta per contemplar la plana de les Preses i la Vall d’en Bas

Durada - Menys de 3 hores

Modalitat - A peu

Dificultat - Fàcil

Distància - 2,6 Km

Alçada màxima - 838 m

Alçada mínima - 386 m

Sortim de la plaça Major encreuament P1 Església de Sant Pere, i continuem pel carrer Camp del Prat i passem per davant de la piscina: allà hi ha un corriol a mà dreta que va pujant suaument.

Ens endinsem per una roureda i, a mesura que anem pujant, deixem la roureda per trobar una fageda.

Quan deixem els últims faigs, arribem a una clarina on, al cap d’uns metres, trobem el pal G143 Volcà del Racó. Aquí girem a la dreta, pugem uns metres i trobem el pal G144 El Racó. Continuem endavant, tot pujant per la carena de la muntanya i per un bosc d’alzines. Anem pujant fins que el camí comença a planejar. Al cap d’un moment arribem a davant de l’àrea de Xenacs.

Podeu tornar a les Preses pel mateix camí o seguint la ruta pel camí de les Barrincoles (45min) o pel camí dels Bous (1h).

Mirador de puig Rodó

Si abans de baixar teniu més ganes de caminar i uns 50 min més de temps (anada i tornada), podeu seguir la Ruta Mirador de Puig Rodó.

Sortim de l’encreuament Àrea de Xenacs P3B i agafem una vella pista de desembosc que tenim al davant nostre. Baixem una mica i creuem el clot de les Grípies.

Al cap d’uns metres deixem la pista per agafar un camí a l’ esquerra que puja fent ziga-zagues fins a dalt a puig Rodó on es pot contemplar una magnífica panoràmica de la zona volcànica de la Garrotxa. Baixem pel mateix camí.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Xarxes