Image Alt

Ruta Xenacs pel camí de les Barrincoles i mirador de puig Rodó

Ruta Xenacs pel camí de les Barrincoles i mirador de puig Rodó

L’àrea recreativa de Xenacss és una de les balconades privilegiades al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. la seva alçada converteixen Xenacs en l’atalaia perfecta per contemplar la plana de les Preses i la Vall d’en Bas

Durada - Menys de 3 hores

Modalitat - A peu

Dificultat - Fàcil

Distància - 1,5 Km

Alçada màxima - 838 m

Alçada mínima - 476 m

Sortim de la plaça Major de l’encreuament P1 Església de Sant Pere i anem en direcció a l’àrea de Xenacs (pel camí de les Barrincoles). Passem per una pista pavimentada fins que arribem a Can Talaia. Aquí girem a la dreta i pugem per un prat. De seguida ens endinsem al bosc i agafem un corriol que puja fent diverses llaçades.

Anem caminant sempre seguint les marques grogues de la Xarxa de Senders Itinerànnia fins que trobem el pal P2 Xenacs. Aquí continuem recte, pugem una mica més, fins que al davant nostre trobem l’àrea de Xenacs.

Podeu tornar a les Preses pel mateix camí o seguint la ruta pel Volcà racó (50min) o pel camí dels Bous (1h)

Mirador de puig Rodó

Si abans de baixar teniu més ganes de caminar i uns 50 min més de temps (anada i tornada), podeu seguir la Ruta Mirador de Puig Rodó

Sortim de l’encreuament Àrea de Xenacs P3B i agafem una vella pista de desembosc que tenim al davant nostre. Baixem una mica i creuem el clot de les Grípies.

Al cap d’uns metres deixem la pista per agafar un camí a l’ esquerra que puja fent ziga-zagues fins a dalt a puig Rodó on es pot contemplar una magnífica panoràmica de la zona volcànica de la Garrotxa. Baixem pel mateix camí.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Xarxes