Image Alt

Ruta Xenacs pel camí dels Bous i mirador de puig Rodó

Ruta Xenacs pel camí dels Bous i mirador de puig Rodó

L’àrea recreativa de Xenacss és una de les balconades privilegiades al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La seva alçada converteix Xenacs en l’atalaia perfecta per contemplar la plana de les Preses i la Vall d’en Bas

Durada - Menys de 3 hores

Modalitat - A peu

Dificultat - Fàcil

Distància - 3,5 Km

Alçada màxima - 838 m

Alçada mínima - 476 m

Sortim de la plaça Major encreuament P1 Església de Sant Pere, i anem en direcció a l’àrea de Xenacs (pel camí dels Bous). Passem pel davant del cementiri i al cap de pocs metres deixem l’asfalt per agafar una pista de terra.

Caminem per la pista de terra fins que les marques grogues de la Xarxa de Senders Itinerànnia ens fan girar a la dreta per entrar en una zona de pastures.

Comencem a enfilar-nos per una forta pujada que es coneix amb el nom de la pujada dels Soldats.

Anem caminant fins que sortim a un revolt de la pista pavimentada que puja de les Preses fins a l’àrea de Xenacs. Aquí girem a l’esquerra per un camí que puja suaument i que es coneix amb el nom de camí dels Bous. Continuem per aquest camí sempre uns metres per sota de la pista, fins que creuem la pista i trobem el pal P5 trona del Rector. Nosaltres continuem per l’asfalt fins que tornem a trobar el camí dels Bous, que baixa per l’esquerra.

Anem fent petites pujades i baixades fins a trobar el pal P2 Xenacs. Aquí girem a la dreta, ens enfilem una mica i ja som a l’àrea de Xenacs.

Podeu tornar a les Preses pel mateix camí o seguint la ruta pel Volcà Racó (50min) o pel camí de les Barrincoles (45min)

Mirador de Puig Rodó

Si abans de baixar teniu més ganes de caminar i uns 50 min més de temps (anada i tornada), podeu seguir la Ruta Mirador de Puig Rodó.

Sortim de l’encreuament Àrea de Xenacs P3B i agafem una vella pista de desembosc que tenim al davant nostre. Baixem una mica i creuem el clot de les Grípies.

Al cap d’uns metres deixem la pista per agafar un camí a l’ esquerra que puja fent ziga-zagues fins a dalt a puig Rodó on es pot contemplar una magnífica panoràmica de la zona volcànica de la Garrotxa. Baixem pel mateix camí.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Xarxes