Image Alt

Ruta de les ermites del Corb

Ruta de les ermites del Corb

En aquesta ruta es pot descobrir Sant Miquel i Sant Martí del Corb, petites ermites que conformen el romànic més secret i amagat de la Garrotxa

Durada - 3-4 hores

Modalitat - A peu

Dificultat - Mitjana

Distància - 9,1 Km

Alçada màxima - 909 m

Alçada mínima - 472 m

Sortim de la plaça Major encreuament P1 Església de Sant Pere, i anem en direcció a la ruta de les ermites del Corb. Passem per davant de la piscina i allà hi ha un corriol a mà dreta que va pujant suaument.

Ens endinsem per una roureda i, a mesura que anem pujant, deixem la roureda per trobar una fageda.

Quan deixem els últims faigs, arribem a una clarina on, al cap d’uns metres, trobem el pal G143 Volcà del Racó. Aquí girem a la dreta, pugem uns metres i trobem el pal G144 El Racó. Girem a l’esquerra i agafem un camí que va planejant primer per un alzinar i després per una fageda.

Continuem per aquest camí fins que arribem a una clariana on trobem l’ermita de Sant Miquel del Corb.

Agafem una pista que ens porta al mas l’Antiga. Aquí girem a la dreta i seguim la pista fins que trobem l’ermita de Sant Martí del Corb, on hi ha el pal G75 Sant Martí del Corb. Seguim recte per una pista de desembosc fins que les marques grogues de la Xarxa de Senders Itinerànnia ens fan girar a la dreta, per un camí que s’enfila decidit per una fageda.

Anem pujant fins que trobem el pal G77 Baixant d’en Camps. Aquí girem a la dreta i anem carenejant la serra de Marboleny fins a trobar el G78 Serra de Marboleny.

Continuem recte per la carena fins a trobar el P4 Serrat de les Aulines. Agafem la direcció de l’àrea de Xenacs (10 min) fins que hi arribem. Aquí trobem el pal P3 Àrea de Xenacs i agafem la direcció de Les Preses (45 min).

Baixem suaument fins a trobar el pal P2 Xenacs. Continuem recte per un camí que va baixant fent diverses llaçades, fins que arribem a Can Talaia. Aquí girem a l’esquerra i en pocs minuts tornem a ser al punt de sortida.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Xarxes