Image Alt

Llocs d'interès

Serra del Corb

Xenacs està situat a la muntanya de Murrià que té 115 hectàrees i depèn de l’ajuntament de les Preses des del 1855, abans pertanyia a la comunitat Benedictina de Sant Benet de Bagès. Diferents senders permeten poder observar els seus boscos, roques i vistes panoràmiques com l’itinerari botànic que té un recorregut de 500 metres per conèixer les plantes més importants de la zona amb més de 70 cartells d’espècies de plantes. En els miradors podem interpretar el relleu que envolta la Zona Volcànica de la Garrotxa format per la Serralada Transversal, el Prepirineu i el Pirineu.

1 – Mirador del Puig Rodó i l’Alzina on es pot observar els volcans i el relleu que els envolten.

2 – Itinerari botànic amb més de 70 espècies autòctones senyalitzades.

3 – Diferents itineraris situats en la muntanya de Murrià que depèn de l’ajuntament de les Preses des del 1855.

4 – Àrea de pícnic, serveis i bar.

Per saber-ne més

El mirador de l’Alzina està situat en la mateixa àrea de Xenacs i es pot observar la ciutat d’Olot, els seus volcans, l’Alta Garrotxa i el Pirineu. El Pirineu i prepirineu que podem observar des del mirador es van formar durant l’orogènea Alpina entre 65 i 35 milions d’anys enrere.

El mirador del Puig Rodó (906 m) és un dels punts més alts de la Serra del Corb i un mirador excepcional dels volcans, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el pla d’Olot i la Vall d’en Bas i el Pirineu. Situat a l’extrem oest de la serra del Corb, des del Puig Rodó es poden observar les grans unitats del relleu com el Pirineu, el Prepirineu i la Serralada Transversal. Un indret de gran interès per comprendre la geologia i el paisatge de la zona.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Xarxes